
 

 
 

 
 
 
 

Re: Parents Right to Know -Section 1112 (e)(1)(A) 
 
 
 

Dear Parent/Guardian: 
 

 
You have the right to know about the teaching qualifications of your child's classroom teacher in a 

school receiving Title I funds. The local school district receiving Title I funds must notify parents that they 

may ask about the professional qualifications of their child's teacher. 

 
These qualifications include: 

1. Whether the teacher has met the Ohio teacher licensing criteria for the grade level and 

subject areas in which the teacher provides your child instruction. 

2. Whether the teacher is teaching under emergency or temporary status that waives state 

licensing requirements. 

3. The undergraduate degree major of the teacher and any other graduate degree or 

certification (such as National Board Certification) held by the teacher and the field of 

discipline of certification or degree. 

4. Whether your child is provided services by instructional paraprofessionals and, if so, their 

qualifications. 

 
You may ask for the information by returning this letter to the address listed below. Or you may fax or 

email your request to the fax number listed below or email address found on the website.  Be sure to 

give the following information with your request: 

 
Child's full name _ 

Parent/Guardian full name _ 

Address    

City, State, ZIP _ 

Teacher's name _ 

 
Sincerely, 

  

 Mr. William Hampton 

 Superintendent  

 Marietta City Schools 

 740-374-6500 ext. 8013 

 whampton@mariettacsdoh.org 
 
 
 

 
 
 


